07:40:33    maandag, 19 augustus 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 september 2013 18:02 uur, laatst gewijzigd op 13 september 2013 18:05 uur

Boxtel klaar voor schaliegasactie

Boxtel klaar voor schaliegasactie

Op de foto: De Markt van Boxtel is sinds vrijdagmiddag autovrij en kan zaterdag plaatsbieden aan veel demonstranten tegen schaliegas. (Foto: Marc Cleutjens).

De Markt in Boxtel is zaterdag 14 september vanaf 10.15 uur het decor van een grote protestactie tegen proefboringen naar schaliegas. Aanleiding voor de demonstratie is een werkbezoek van de Tweede Kamerfractie van de PvdA.

De Kamerleden worden ontvangen in het gemeentehuis, waar de gemeenteraadsleden en leden van het college van B. en W. hen zullen ontvangen en bijpraten over de schaliegaskwestie. Ok veel regionale PvdA'ers worden verwacht. Burgemeester Mark Buijs treedt op als gastheer.

De PvdA wil zich onder leiding van Kamerlid en fractiespecialist Jan Vos verdiepen in de kwestie rond schaliegas, alvorens donderdag 19 september in de Tweede Kamer een hoorzitting wordt gehouden. Vos zal een van de sprekers zijn op de Markt in Boxtel.

De actie op de Markt wordt gecoordineerd door burgerinitiatief Schaliegas Vrij Boxtel, met steun van comite Zeg Nee Tegen SG uit Lennisheuvel. Men rekent op de komst van honderden, misschien wel duizenden actievoerders. De parkeerterreinen bij Hoogheem in Boxtel-Oost worden aangewezen als parkeerplaats.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is Boxtel voorbereid op de komst van veel demonstranten. Extra medewerkers van voorlichting, communicatie alsmede extra politiemensen zijn present op de Markt. Via de matrixborden aan de entree van de dorpskom worden actuele mededelingen gedaan over parkeren en andere actuele zaken rondom de demonstratie.

De Markt is sinds vrijdagmiddag na het afbreken van de weekmarkt autovrij. Dat blijft zo tot en met zondag; dan wordt op de Markt het festival Bockesprongen gehouden. Dat duurt tot na middernacht.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geerts advies Meubelmakerijdenberg Huidtherapie