19:28:52    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 29 juni 2014 20:17 uur, laatst gewijzigd op 29 juni 2014 20:19 uur

Boxtel juicht na winst Oranje

Boxtel juicht na winst Oranje

Op de foto: Jongeren in de wijk In Goede Aarde vieren feest op het Newtonplein. (Foto: Marc Cleutjens).

Tientallen voetbalfans in Boxtel vieren zondagavond op straat feest na de benauwde 2-1 zege van het Nederlands elftal in Fortaleza. Oranje won in de slotfase van de achtste finale van Mexico dankzij een strafschop, die werd benut door invaller Klaas-Jan Huntelaar.

Meteen na het laatste fluitsignaal gingen op verschillende plekken in Boxtel fans de straat op. Op het Newtonplein in de wijk In Goede Aarde trokken groepjes jongeren juichend en zingend rond. En natuurlijk werd al een voorschot genomen op het ultieme resultaat in Brazilië: 'Wij worden wereldkampioen!'.

Oranje kende zoals eerder in het toernooi een uiterst moeilijke start. Na de 0-0 ruststand werd het al snel 1-0 voor Mexico. Wesley Sneijder scoorde met een hard schot in de slotfase 1-1 en leek het Nederlands elftal in elk geval een verlenging in het snikhete Fortaleza bezorgd te hebben.

Nadat Arjen Robben in blessuretijd was gevloerd in het strafschopgebied, schoot Klaas-Jan Huntelaar de bal tegen de touwen. Nederland speelt zaterdag 5 juli om 22.00 uur tegen de winnaar van het later op zondag te spelen duel Costa Rica-Griekenland.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Geld en Makelaardij Podium Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom TopSlank buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Geerts advies Filipe Huidtherapie Olieenzo Alfa