19:57:46    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 13 april 2014 09:05 uur, laatst gewijzigd op 14 april 2014 08:34 uur

Boxtel in teken van de Efteling

Boxtel in teken van de Efteling

Op de foto: De aula van het Jacob-Roelandslyceum was zaterdag omgebouwd tot concertzaal. Ook zondagmiddag geeft Boxtel's Harmonie een concert dat volledig in het teken staat van attractiepark Efteling. (Foto: Gerard Schalkx).

Land van Laaf, Carnaval Festival, Fata Morgana, Vogel Rok en Villa Volta. Boxtel’s Harmonie nam de luisteraars zaterdagavond in de aula van het Jacob-Roelandslyceum mee op een reis door de Efteling. Met medewerking van de Boxtelse violiste Daniëlle van Berkom, een dansgroep van Tiga Health & Beauty, vertellers en videobeelden van het attractiepark was Boxtel volledig voor even in Eftelingsferen.

Voor diverse attracties zijn de melodieën speciaal geschreven, maar ook bekende werken zijn gebruikt. Zoals African Beat, dat wereldberoemd werd door de bigband van Bert Kaemfert. Dit deuntje staat echter vooral in het geheugen van veel Nederlanders als de tune van de Indische Waterlelies. Ook Danse Macabre van Camille Saint-Saëns kennen veel mensen als de muziek van het spookslot in de Efteling. Daniëlle van Berkom nam de vioolsolo uit dit muziekstuk voor haar rekening. Musicus Sabine Meijers uit Rosmalen vulde de solopartij van het harpconcert van Francois-Adrien Boieldieu in, de klanken van het sprookje van De Kleine Zeemeermin.

Het Eftelingconcert wordt tweemaal opgevoerd. Zondag 13 april stond nog een middagvoorstelling in het Jacob-Roelandslyceum op het programma. Het opleidingsconcert verzorgde een kort voorprogramma in de Bracbantzaal. Voor kinderen die hun aandacht niet bij de uitvoering konden houden, werd in deze zaal ook een speelhoekje ingericht. (Foto: Gerard Schalkx).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Olieenzo TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Doornmalen electro EmielTechniek Huidtherapie Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Alfa Elan Bikes support Toverboom Podium Boxtel buisman optiek