08:26:28    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 15 november 2014 23:10 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2014 17:18 uur

Boxtel in teken van Kwis

Boxtel in teken van Kwis

Op de foto: Een van de kwisgroepen zat de hele avond bij Wendy's Croissanterie aan de Markt om de vragen van de Bokselse Kwis te beantwoorden. (Foto: Albert Stolwijk).

Hoeveel evenementen worden jaarlijks in Boxtel georganiseerd? Hoelang mag je parkeren bij de Sint-Petrusbasiliek? En welke families staan hier op de foto? Een greep uit de vragen die zaterdag in het opdrachtenboek van de Bokselse Kwis stonden. De eerste editie van de dorpsquiz was een groot succes; honderden deelnemers braken hun hoofd over de vragen, onderverdeeld in tien categorieën.

Om klokslag 18.00 uur stond een grote rij voor En Garde! Alle veertig teamcaptains kwamen naar het restaurant om het opdrachtenboek op te halen. Alle groepen kregen exact vijf uur de tijd om de vragen in te vullen en het boek weer in te leveren bij En Garde! De groepjes varieerden van tien tot bijna dertig personen. Deelnemers trokken zich terug in een woning of hadden een plek in een café gereserveerd.

Het bleef echter niet alleen bij opdrachten die met behulp van een laptop of boek konden worden opgezocht. Eén deelnemer per team moest stipt om 19.30 uur bij de raadzal zijn, waar quizmaster Mark Buijs twintig meerkeuzevragen stelde over Boxtelse gebeurtenissen van dit jaar. Een uur later moesten 'tijgers' zich melden bij café D'n Hendrik op de Markt om daar punten te verdienen met een potje darts en een bierproeverij.

Inmiddels zijn alle opdrachtboekjes ingeleverd. Op 12 december vindt de prijsuitreiking plaats. Ieder team heeft voorafgaand aan de Kwis een goed doel opgegeven. De winnende ploegen krijgen geldprijzen die ze aan dit goede doel kunnen besteden.

Brabants Centrum besteedt uitgebreid aandacht aan de Bokselse Kwis in de editie van donderdag 20 november. Kijk voor een fotoserie van de Bokselse Kwis op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Olieenzo Podium Boxtel Toverboom Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek TopSlank Elan Bikes support EmielTechniek Filipe Beleef Boxtel Alfa Remax-optimus Huidtherapie