00:43:55    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 02 mei 2011 12:20 uur, laatst gewijzigd op 05 mei 2011 10:09 uur

Boxtel helpt bij duinbrand Schoorl

Boxtel helpt bij duinbrand Schoorl

De brandweer van Boxtel is maandagochtend gealarmeerd voor de bestrijding van de grote duinbrand bij Schoorl. Korpsen uit het hele land zijn door de brandweer in de regio Noord-Holland Noord opgeroepen om te helpen bij de bluswerkzaamheden.

Niet alleen de Boxtelse brandweer levert een bijdrage, ook het korps van de gemeente Sint-Michielsgestel is gealarmeerd. De korpsen verzamelen bij wegrestaurant De Lucht langs de rijksweg A2 en worden vanaf daar ingezet en naar de plek des onheils gedirigeerd. Ook andere Brabantse brandweerkorpsen zijn onderweg naar Noord-Holland.

Volgens het Noordhollands Dagblad is de duinbrand grotendeels onder controle. Desondanks kon het sein brand meester nog altijd niet gegeven worden. Het is een van de grootste duinbranden die de voorbije jaren in Noord-Holland heeft gewoed. Meer dan 400 hectaren natuurgebied is door het vuur verwoest. De politie heeft twee verdachten opgepakt die de brand mogelijk hebben gesticht.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel buisman optiek EmielTechniek TopSlank Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Remax-optimus Filipe Huidtherapie Podium Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen