20:01:09    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 26 april 2012 05:46 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2012 14:55 uur

Boxtel haalt bakzeil in Den Haag

Boxtel haalt bakzeil in Den Haag

Op de foto: Bij de herziening van het bestemmingsplan Boxtel-Noord moet het gemeentebestuur mogelijkheden scheppen voor de bouw appartementen en villa's. (Archieffoto: Brabants Centrum).

De Raad van State heeft woensdag het bestemmingsplan Boxtel-Noord vernietigd. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor zowel het grotendeels leegstaande winkelcomplex Banier aan de Van Beekstraat als bosgebied Moorwijk.

De Banier hoeft niet per se in kleine units te worden opgedeeld. Er mag ook een tweede supermarkt of een prijsvechter worden gevestigd, zoals projectontwikkelaar Antoon van de Water uit 's-Hertogenbosch, eigenaar van het pand, eerder wilde.

Voorts is het gemeentebestuur opgedragen medewerking te verlenen aan de bouw van appartementen en villa’s in bosgebied Moorwijk. Omdat een ander projectontwikkelaar, Toon van Esch uit Eersel, eerder al aangaf daarvoor plannen te hebben, had de gemeente daarvoor bij de vaststelling van het bestemmingsplan Boxtel-Noord in november 2010 voorwaarden moeten scheppen, oordeelde de hoogste bestuursrechter in Den Haag.

Wethouder Wim van der Zanden reageerde 'opgelucht'. De kritiek behelst volgens hem maar 'een zeer klein deel van een heel groot plan'.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Alfa Huidtherapie Filipe Beleef Boxtel Elan Bikes support Toverboom Olieenzo Geerts advies Podium Boxtel