11:40:40    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 22 november 2014 15:16 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2014 17:48 uur

Boxtel: geld voor hulp in huis

Boxtel: geld voor hulp in huis

Op de foto: De gemeente Boxtel krijgt de komende twee jaar bijna vijf ton subsidie voor het behoud van de huishoudelijke hulp. Dat bericht is met veel enthousiasme ontvangen in het gemeentehuis op de Markt (zie foto).

De gemeente Boxtel kan komend jaar 240.000 euro aan subsidie tegemoet zien voor het behoud van huishoudelijke hulp(en). Ook een jaar later, in 2016, wordt dit bedrag beschikbaar gesteld.

Boxtel krijgt het geld uit een potje van honderd miljoen euro dat 'Den Haag' gereserveerd heeft voor bovenstaand doel. Hierdoor ontstaat een tijdelijke overgangssituatie, waarvan zorgvrager en zorgbieder voordeel hebben.

Inwoners van gemeenten kopen hulp in bij de drie thuiszorgaanbieders Pantein-Vivent, TZorg en Zorggroep Elde. Boxtel heeft met deze organisaties een plan opgesteld om een algemene voorziening voor hulp bij het huishouden op te zetten. Van het extra geld dat is toegekend vanuit de landelijke overheid kan de gemeente in 2015 en 2016 een bedrag per uur bijdragen waardoor de kosten voor de inwoners lager zijn. Hierbij wordt gedacht aan een bedrag tussen de 10 en 12,50 euro.      

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies EmielTechniek Toverboom Elan Bikes support Filipe Alfa Podium Boxtel Beleef Boxtel Geld en Makelaardij TopSlank buisman optiek Huidtherapie Doornmalen electro Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen