15:56:50    dinsdag, 26 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 22 augustus 2014 14:22 uur, laatst gewijzigd op 22 augustus 2014 14:23 uur

Boxtel gaat veel huizen bouwen

Boxtel gaat veel huizen bouwen

Op de foto: Zicht op de bouwplaats aan de Van Randerodestraat. Dure-Vermeer gaat hier voor Sint-Joseph dertig huurhuizen bouwen. (Foto: Marc Cleutjens).

In Boxtel staat ondanks de crisis een groot aantal woningbouwprojecten op de rol. Na afloop van de bouwvakvakantie wordt op tal van plekken gewerkt aan grote én kleine opdrachten die tezamen bijna tweehonderd nieuwe huizen opleveren.

Projecten die snel gerealiseerd zullen worden, zijn Den Bergh en Panta Rhei. Aan de Achterberghstraat worden twaalf rijtjeshuizen, acht tweekappers en vijf vrijstaande woningen gebouwd door de firma Hazenberg uit Vught.

Het plan Panta Rhei in het centrum van Boxtel gaat ook van start. Projectontwikkelaar Bouwfonds heeft 25 van de 29 rijtjeshuizen op het terrein verkocht, op twee andere woningen is een optie genomen. De overige huizen zijn ook in beeld bij potentiële kopers.

De belangstelling voor het plan Vicaris aan de Vicaris Van Alphenlaan is ook goed. Projectontwikkelaar Jawel Bouw meldt dat inmiddels de helft van de acht tweekappers is verkocht.

Bouwvakkers hebben het werk ook hervat in plan Sparrenlaene aan de Molenwijkseweg. Hier worden nabij Sparrenrijk 31 grotere woningen opgetrokken. Het plan omvat tien villa- en zes herenhuiskavels. Daarnaast is er plaats voor veertien tweekappers.

Woonstichting Sint-Joseph realiseert momenteel aan Het Schild en de Van Randerodestraat dertig nieuwe huurwoningen. Ze verrijzen op de plek waar eerder etagewoningen werden gesloopt.

In Liempde is de laatste hand gelegd aan de bouw van 25 appartementen in plan Witte School; de woningen voor ouderen worden woensdag 17 september officieel geopend. Op de tekentafel liggen de plannen voor de tweede fase van de wijk Zonnegolven waar plaats is voor 38 huizen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Filipe Café zaal Kloosterzicht TopSlank Olieenzo Alfa Geld en Makelaardij Remax-optimus buisman optiek Toverboom Elan Bikes support Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie