13:01:51    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 april 2014 17:36 uur, laatst gewijzigd op 25 april 2014 17:42 uur

Boxtel en Wittlich 55 jaar bevriend

Boxtel en Wittlich 55 jaar bevriend

Op de foto: Het vriendschapsbord is onthuld door Max, zoon van Willich's burgemeester Joachim Rodenkirch, die links de hand schudt met burgemeester Mark Buijs. Rechts Arjen Witteveen (niet zichtbaar) en Paul Hermans. (Foto: Marc Cleutjens).

Op 1 mei 2014 is het precies 55 jaar geleden dat Boxtel en Wittlich een vriendschapsband sloten. De jumelage is vrijdagmiddag bekrachtigd met de onthulling van een bord aan de komgrens van Boxtel. Die onthulling werd gedaan door de burgemeesters Mark Buijs en Joachim Rodenkirch.

Rodenkirch verbleef donderdag en vrijdag met echtgenote Theresia en kinderen Anna en Max in Boxtel en werd onder leiding van jumelagevoorzitter Arjen Witteveen rondgeleid langs enkele plekken in Boxtel en Liempde. Donderdag werd met directeur Rob Dekker van Sint-Joseph een werkbezoek gebracht aan de wijk Selissenwal, vrijdag stond een bezoek aan Classic Park en het Groot Duijfhuijs op het programma.

Hoogtepunt van de tweedaagse was de onthulling van het eerste bord dat aangeeft dat Boxtel en Wittlich een warme band onderhouden. In aanwezigheid van ruim honderd genodigden, waaronder vertegenwoordigers van verenigingsleven en politiek, werd nabij restaurant Knus aan de Eindhovenseweg het bord onthuld. Gelijktijdig werd ook een bord onthuld dat aangeeft dat Boxtel een fairtrade-gemeente is.

De onthulling werd opgeluisterd met een muzikaal optreden van het Wereldkoor, dat ook enkele Duitse Schlagers ten gehore bracht. Die werden uit volle borst meegezongen door de beide burgemeesters. Ook was er een optreden van reus Jas de Keistamper. Die toonde zich ook blij met de bordjes en riep in herinnering dat Wittlich een straat naar Boxtel heeft vernoemd. ,,Een idee voor Boxtel? Of misschien is het leuk om een beeld van een varken op de Markt te plaatsen." Een knipoog naar de Saubrenner Kirmis waarom Wittlich bekend staat.

In Brabants Centrum van 1 mei een uitgebreide terugblik in woord en beeld op de viering van 55 jaar jumelage. Op onze Facebook-pagina staat een reportage van de festiviteiten bij Knus.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Elan Bikes support Geerts advies buisman optiek Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Toverboom Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Alfa TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo EmielTechniek