13:41:46    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 07 juli 2011 14:16 uur, laatst gewijzigd op 07 juli 2011 14:32 uur

Boxtel en Oisterwijk zien af van samenwerking

De gemeenten Boxtel en Haaren en de gemeente Oisterwijk zien af van samenwerking op het gebied van Sociale Zaken. De betrokken partijen komen tot deze keuze na een verkennend onderzoek dat onlangs is afgerond.

Boxtel en Haaren werken al een aantal jaren samen bij de uitvoering van de regelingen op het gebied van Sociale Zaken en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Oisterwijk werkte op dit terrein eerder samen met de gemeenten Goirle, Gilze en Rijen en Dongen, maar dit samenwerkingsverband is met ingang van 1 januari 2011 opgehouden te bestaan. Om de kwetsbaarheid van de afdeling terug te brengen en de continuïteit van de dienstverlening te kunnen garanderen, zijn daarom verkennende gesprekken gevoerd met de gemeenten Boxtel en Haaren.

Oisterwijk en Boxtel en Haaren horen niet tot dezelfde regio’s. Een samenwerking binnen de regio de Meierij heeft voor Boxtel en Haaren als voordeel dat wordt aangesloten bij partners waarmee op andere terreinen ook al wordt samengewerkt. Ook Oisterwijk heeft al verkennende gesprekken gevoerd binnen de eigen regio. ,,De recente ontwikkelingen en de daaruit voortvloeiende complicaties hebben de verschillende gemeenten doen besluiten om een mogelijke samenwerking niet verder uit te werken", aldus de gemeente Boxtel.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Filipe Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Toverboom Geerts advies Elan Bikes support Podium Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij TopSlank EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Alfa Olieenzo