09:23:29    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 mei 2014 15:10 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2014 09:51 uur

Boxtel één dag 'kunstlandschap'

Boxtel één dag \'kunstlandschap\'

Op de foto: Initiatiefnemer Jules van den Langenberg strooit met burgemeester Mark Buijs confetti als symbool voor de 28 locaties waar zondag 25 mei kunst in de openbare ruimte is te zien. (Foto: Peter de Koning).

Zondag 25 mei verandert Boxtel in een tentoonstellingslandschap met werk van 28 ontwerpers, kunstenaars en architecten. Initiatiefnemer is Jules van den Langenberg, oud-student van SintLucas.

Van den Langenberg ontwikkelde een vernieuwend tentoonstellingsconcept waarin een groep aspirant-ontwerpers en professionele architecten, toegepast kunstenaars en ontwerpers nieuw werk plaatsen in een dagelijkse context en daarmee een landschap van mogelijkheden optekenen voor de publieke ruimte.

De deelnemende ‘plaatselijke helden’ variëren van jong talent tot internationaal erkende ontwerpers met een directe link naar Boxtel door hun verleden zoals oud-student Erik Kessels. Ook oud-student Anneke Jakobs en studenten Corinne Hendrinks, Puck van Iersel, Nick Gniewyk, Cindy Tirlsbeek, Liede Hofstee, Pippi Dijkstra, Aline Gerards, Willem van Hooff en docent Maarten Ponjee van SintLucas laten hun werk zien. Daarnaast is SintLucas één van de partners die de tentoonstelling mogelijk maakt.

Er zijn diverse wandel-, fiets- en autoroutes vanuit vijf startpunten te volgen. Deze worden bekend gemaakt via de website www.localheroesboxtel.nl. Brabants Centrum belicht in haar papieren editie al enkele weken op rij enkele opvallende deelnemers aan Local Heroes.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Filipe Podium Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Huidtherapie Geld en Makelaardij Olieenzo Meubelmakerijdenberg buisman optiek Alfa Toverboom Beleef Boxtel Remax-optimus TopSlank Elan Bikes support