23:57:33    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 02 juli 2013 16:19 uur, laatst gewijzigd op 02 juli 2013 16:19 uur

Boxtel blij met schoon Leijsenven

Boxtel blij met schoon Leijsenven

Op de foto: Watergraaf Peter Glas en wethouder Willie van de Langenberg vieren de overdracht van het Leijsenven in park Molenwijk. (Foto: Marc Cleutjens).

Waterschap De Dommel is sinds dinsdag verantwoordelijk voor het beheer van het Leijsenven en andere 'stadsvijvers' in park Molenwijk. De gemeente Boxtel heeft het beheer van de waterpartijen overgedragen aan het waterschap.

De overdracht vond plaats aan de oever van het eerder dit jaar grondig schoongemaakte Leijsenven. Watergraaf Peter Glas en wethouder Willie van de Langenberg zetten de handtekening onder een overeenkomst die de overdracht van het waterbeheer regelt.

Het Leijsenven werd officieel opgeleverd na een grondige schoonmaakbeurt. Meer dan 11.000 kubieke meter (vervuild) slib werd de voorbije maanden verwijderd uit het ven, dat tot 1976 dienst deed als gemeentelijk zwembad. Het slib was vervuild doordat in de zwemplas destijds chemicaliën werden gedeponeerd om de zwemwaterkwaliteit te bevorderen en algen te doden.

De kosten van de reiniging van het Leijsenven en de sanering van de andere vijvers en sloten in park Molenwijk bedroegen 500.000 euro. Gemeente en waterschap delen de kosten. Beide partijen zijn blij dat het ven na jarenlange onderhandelingen is schoongemaakt.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 4 juli.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Toverboom Geerts advies Remax-optimus buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Huidtherapie Geld en Makelaardij Alfa Beleef Boxtel Podium Boxtel Filipe Elan Bikes support