03:00:58    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 13 juli 2013 11:37 uur

Boxtel-Oost behoudt De Rots

Boxtel-Oost behoudt De Rots

De Rots opent maandag 2 september toch weer de deuren. De meeste activiteiten worden na de zomervakantie voortgezet, al zal het gemeenschapshuis in de wijk Boxtel-Oost de eerste tijd wat beperkter open zijn. Het bestuur hoopt op korte termijn een plan te presenteren om zo de toekomst van De Rots definitief veilig te stellen.

Nadat in mei bekend werd dat het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat dicht zou gaan, voerden de drie bestuursleden diverse gesprekken met de gemeente Boxtel. Reden voor de sluiting was een gebrek aan financiën en onvoldoende budget voor een noodzakelijke verbouwing. Drie andere bestuursleden stapten op nadat de Boxtelse raadsfracties geen duidelijkheid gaven over een verzoek om fors geld te investeren voor een verbouwing van het gemeenschapshuis.

Bij de gemeente Boxtel was onduidelijkheid ontstaan over het voortbestaan van Stichting Gemeenschapshuis De Rots. ,,We waren in de veronderstelling dat het voltallige bestuur zou opstappen”, legde wethouder Tossy de Man deze week uit. ,,Dit bleek echter niet zo te zijn. Nu duidelijk is dat drie bestuursleden doorgaan, kan De Rots in september weer open gaan.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 11 juli.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Podium Boxtel TopSlank buisman optiek Beleef Boxtel Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Toverboom EmielTechniek