18:41:42    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 21 juni 2013 18:37 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2013 16:41 uur

Bouwplannen bij Joris Meubelen

Bouwplannen bij Joris Meubelen

Op de foto: Aan de Eindhovenseweg was jarenlang het bedrijf Joris Meubelen gevestigd. Het pand stamt uit 1880 en is deels een gemeentelijk monument. (Foto: Albert Stolwijk).

Projectontwikkelaar Imvest wil op het terrein aan de Eindhovenseweg waar jarenlang het bedrijf Joris Meubelen gevestigd was huizen bouwen. De leden van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB) vrezen dat de natuur in het Dommelgebied moet wijken voor de plannen.

Het pand waar voorheen Joris Meubelen zat, is deels een gemeentelijk monument en valt onder de noemer industrieel erfgoed. Het oudste gedeelte stamt uit 1880, toentertijd werd het gebouw gebruikt als wasserij zoals er wel meer aan de Dommel gevestigd waren. In de loop der tijd werd het complex meerdere keren uitgebreid met opslagruimtes, deze hebben geen monumentale status.

De woningbouwplannen van Imvest verkeren nog in een beginstadium. Onduidelijk is wat voor huizen gerealiseerd gaan worden. Wel is duidelijk dat de projectontwikkelaar op korte termijn de plannen wil presenteren.

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht TopSlank Toverboom Doornmalen electro buisman optiek Beleef Boxtel Podium Boxtel Elan Bikes support Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Alfa EmielTechniek Huidtherapie Geerts advies Olieenzo