06:19:11    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 09 september 2014 22:42 uur, laatst gewijzigd op 09 september 2014 22:45 uur

Bouwplan Moorwijk lijkt van de baan

Bouwplan Moorwijk lijkt van de baan

Op de foto: Al ruim twintig jaar wordt gesteggeld over bouwplannen aan de rand van 's Heerenven in landgoed Moorwijk. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeenteraad van Boxtel stemde dinsdag 9 september in met het voorstel van burgemeester en wethouders om het bestemmingsplan Moorwijk niet vast te stellen. Er is geen aanleiding toe nu Vastgoed Moorwijk, het bedrijf van projectontwikkelaar Toon van Esch uit Eersel, ontbonden is.

Met het besluit van de raad wordt het oude bestemmingsplan uit 1991 weer van kracht. Daarin is opgenomen dat in Moorwijk een hotel of congrescentrum mag worden gerealiseerd. Daarvoor lijkt echter weinig politiek draagvlak, maar de raadsleden verwachten niet dat snel initiatieven voor zo'n horecabedrijf worden ontplooid.

De bouw van appartementen en villa's in bosgebied Moorwijk lijkt van de baan, nu het nieuwe bestemmingsplan niet is vastgesteld.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Alfa Toverboom Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geerts advies buisman optiek Huidtherapie Beleef Boxtel Elan Bikes support Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Geld en Makelaardij EmielTechniek TopSlank