05:08:36    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 16 oktober 2013 15:12 uur, laatst gewijzigd op 16 oktober 2013 15:14 uur

Bouw kV-station snel van start

Bouw kV-station snel van start

Op de foto: Zicht op het toekomstig bouwterrein van het kV-station op bedrijventerrein Vorst. (Archieffoto Albert Stolwijk).

Enexis en TenneT geven eind oktober het startsein voor de bouw van het kV-station op bedrijventerrein Vorst in Boxtel. Voorafgaand aan de bouw wordt woensdag 23 oktober in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel een informatieavond gehouden.

Het hoogspanningsstation wordt gebouwd op een perceel aan de Keulsebaan. Beide initiatiefnemers hebben eerder dit jaar een bouwvergunning gekregen om de voorziening op deze plek – haaks op de zuidelijke ontsluitingsweg van Ladonk naar de A2 – te bouwen.

Deze week heeft de gemeente Boxtel bekendgemaakt dat de bouw van het kV-station later deze maand van start gaat. Volgens de gemeente is het kV-station nodig om Boxtel en omgeving van voldoende stroom te kunnen blijven voorzien.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 17 oktober.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Toverboom Filipe Olieenzo Alfa Huidtherapie EmielTechniek Remax-optimus Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies Elan Bikes support TopSlank Podium Boxtel Doornmalen electro