02:16:11    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 03 augustus 2014 13:10 uur, laatst gewijzigd op 03 augustus 2014 13:19 uur

Bouw kV-station biedt kans voor glasvezel in buitengebied

Bouw kV-station biedt kans voor glasvezel in buitengebied

Op de foto: Om het kV-station op Vorst aan te sluiten op het hoogspanningsnet moet gegraven worden tussen Boxtel en Oirschot. Een mooie kans om dit werk te combineren met de aanleg van een glasvezelkabel. (Foto: Peter de Koning).

De bouw van een kV-station op bedrijventerrein Vorst in Boxtel biedt kansen voor de aansluiting van bijna tweehonderd woningen in het buitengebied op een snelle internetverbinding via glasvezel.

Glasvezel Boxtel onderzoekt samen met nutsbedrijf TenneT de mogelijkheden voor de aanleg van een glasvezelkabel in het buitengebied tussen Oirschot en Boxtel. TenneT start hier binnenkort met de graafwerkzaamheden voor de kabels naar het 10-150 kV-station op bedrijventerrein Vorst bij Lennisheuvel. De aanleg van glasvezelkabels zou hierbij gecombineerd kunnen worden. Een mooie kans voor zo’n 190 huishoudens in het buitengebied om eindelijk een goede internetverbinding te krijgen.

Inwoners van het buitengebied die zich aan willen sluiten, kunnen zich aanmelden via www.glasvezelboxtel.nl.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Doornmalen electro Alfa Meubelmakerijdenberg Toverboom Filipe Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Remax-optimus buisman optiek Geerts advies Elan Bikes support