10:04:16    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 januari 2013 09:26 uur, laatst gewijzigd op 26 januari 2013 14:35 uur

Bouw 'Witte School' kan starten

Bouw \'Witte School\' kan starten

Op de foto: Impressie van het appartementencomplex Witte School dat in het centrum van Liempde moet verrijzen. (Illustratie: Architectenburo Snijders & Van Stekelenburg).

De Raad van State heeft afwijzend gereageerd op een verzoek van omwonenden om het bouwplan Witte School in Liempde op te schorten. ,,In feite kan de bouw nu starten, zij het dat we eerst nog de bodemprocedure af moeten wachten. Maar ik heb me laten vertellen dat het nog nooit is voorgekomen dat die anders uitpakt”, vertelt voorzitter Jan Vorstenbosch van de Stichting Goed Wonen Liempde (GWL) opgelucht.

Al jaren werkt de Liempdse woningbouwcorporatie aan een bouwplan voor 25 zorgappartementen op het braakliggende terrein van de Witte School. Bij omwonenden stuit het plan op verzet; zij vrezen aantasting van hun privacy, waardevermindering van hun huis en extra parkeerdruk in de buurt. Deze redenen zijn echter onvoldoende zwaarwegend dat de bouw moet worden tegengehouden, vindt de hoogste bestuursrechter. De gemeente Boxtel heeft volgens hem terecht een bouwvergunning afgegeven en over die uitspraak is wethouder Wim van der Zanden (Ruimtelijke Ontwikkeling) verheugd.

,,Begin februari vindt de aanbesteding van de bouw plaats en kunnen aannemers hun offertes indienen”, aldus GWL-voorzitter Vorstenbosch. Maar de bouw begint niet voordat de bodemprocedure is afgerond. Wanneer daarin een uitspraak tegemoet kan worden gezien, is volgens Vorstenbosch op dit moment nog niet duidelijk. In dienstencentrum De Kloosterhof aan de Dorpsstraat wordt dinsdag 29 januari vanaf 19.30 uur een informatieavond gehouden over het bouwplan Witte School.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie buisman optiek Geerts advies Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Toverboom Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro TopSlank