08:48:20    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 16 januari 2013 09:12 uur, laatst gewijzigd op 16 januari 2013 09:19 uur

Bosch Rexroth daagt scholieren uit

Bosch Rexroth daagt scholieren uit

Op de foto: Een schaalmodel van K’nex helpt de leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum bij het Technasiumproject. (Foto: Bosch Rexroth).

Aandrijf- en besturingsspecialist Bosch Rexroth in Boxtel zet de komende maanden 24 scholieren aan het werk. Het project ’Rollercoaster Launching System’ gaat van start op maandag 21 januari, waarbij de Havo en Vwo-leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum te gast zijn bij de onderneming op bedrijventerrein Ladonk.

Tijdens het bedrijfsbezoek nemen de scholieren een kijkje in de fabriek en gaan ze met een practicumwerk aan de slag. De leerlingen krijgen een wedstrijdopdracht die gepresenteerd wordt door Rexroth-medewerker Johan de Ruijter. De opdracht luidt: ontwerp een 'Rollercoaster Launching System', oftewel een achtbaan. Om de fictieve opdrachtgever van een pretpark te overtuigen van de ideeën van de leerlingen, gaan zij werken met een schaalmodel van K’nex. De Ruijter: ,,Dat zal de komende tijd heel wat spanning opleveren. Tijdens de presentatie van de technische oplossing bij Bosch Rexroth moet het schaalmodel natuurlijk echt werken.”

De jaarlijkse opdracht aan het Technasium van het JRL is inmiddels een traditie geworden met een wedstrijdtintje. De leerlingen presenteren hun ontwerp in april bij Bosch Rexroth, waarbij een jury bepaalt welke groep er met de hoofdprijs vandoor gaat.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Meubelmakerijdenberg Toverboom Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Podium Boxtel Geerts advies Remax-optimus Alfa Doornmalen electro Geld en Makelaardij Olieenzo buisman optiek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel