20:06:43    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 26 juli 2013 11:11 uur, laatst gewijzigd op 26 juli 2013 11:14 uur

'Boringen schaliegas niet toestaan'

\'Boringen schaliegas niet toestaan\'

Op de foto: In 2011 hield actiegroep Groenfront een picknick nabij bedrijventerrein Vorst. Hiermee werd geprotesteerd tegen schaliegas. (Foto: Peter de Koning).

De gemeente Boxtel heeft een brief gestuurd aan de provincie waarin zij oproept (proef)boringen naar schaliegas niet toe te staan in Noord-Brabant. Door de verordening Ruimte aan te passen, kan de provincie vastleggen dat winning van schaliegas niet mogelijk is.

In haar nieuwe bestemmingsplan voor bedrijventerrein Vorst heeft de gemeente geen ruimte gelaten voor winning van schaliegas; boringen in Boxtel zijn – zodra het bestemmingsplan door de gemeenteraad is goedgekeurd – niet meer mogelijk. ,,Je kunt wel roepen dat je tegen boringen bent, maar het is zaak dat ook goed vast te leggen”, stelt wethouder Peter van de Wiel. ,,We zien graag dat ook het provinciebestuur de mogelijkheden inperkt, en dat kan door de verordening Ruimte aan te passen.”

De provincie Noord-Brabant wil in 2014 de verordening herzien en zou dan een bepaling op kunnen nemen tegen schaliegasboringen. Van de Wiel: ,,Op die manier is de gehele provincie schaliegasvrij.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 25 juli.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Podium Boxtel TopSlank Toverboom Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Elan Bikes support Alfa buisman optiek Olieenzo Filipe Remax-optimus Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg