22:37:57    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 31 mei 2011 23:29 uur, laatst gewijzigd op 31 mei 2011 23:51 uur

Boring schaliegas UK opgeschort

Het bedrijf Cuadrilla dat op het Boxtelse bedrijventerrein Vorst volgend jaar proefboringen wil doen naar schaliegas, heeft een soortgelijk project in Engeland opgeschort. Dat maakte de BBC vanavond bekend.

Het nieuws was voor CDA-raadslid Betsie van der Sloot vanavond aanleiding om over dit onderwerp te discussiëren tijdens de vergadering van de Boxtelse gemeenteraad. Het merendeel van de raadsleden bleek echter nog niet op de hoogte van het nieuws dat kleine aardbevingen aanleiding zijn voor Cuadrilla de proefboringen in Blackpool tot nader order uit te stellen.

Zonder informatie over de situatie in Engeland heeft het geen zin te discussiëren, besloot een ruime meerderheid van de raadsleden vanavond. Daarmee werd het voorstel van Van der Sloot van tafel geveegd.

Meer informatie over de opgeschorte proefboring in Engeland: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-lancashire-13599161

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Doornmalen electro Filipe Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Podium Boxtel Toverboom Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg TopSlank