12:11:47    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 12 maart 2014 14:51 uur, laatst gewijzigd op 12 maart 2014 14:53 uur

Boomfeestdag in Sparrenrijk

Boomfeestdag in Sparrenrijk

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg plant de eerste boom in Sparrenrijk, geassisteerd door leerlingen van de Sint-Theresiaschool uit Lennisheuvel. (Foto: Peter de Koning).

Sparrenrijk is flink opgefleurd. Woensdagochtend plantten leerlingen van drie basisscholen ter gelegenheid van Nationale Boomfeestdag 160 jonge eiken en beuken en 300 stuks bosplantsoen.

Ook werd een nieuw naambord onthuld op de toegangspoort aan de Molenwijkseweg. Een getrouwe kopie van het oorspronkelijke bord dat enige tijd geleden spoorloos verdween.

Zo’n 125 leerlingen van De Hobbendonken en Angelaschool uit Boxtel en de Sint-Theresiaschool uit Lennisheuvel genoten van een zonovergoten klus in een uitgelaten sfeer.

Wethouder Willie van de Langenberg gaf vooraf kort wat uitleg en stelde de jeugd gerust: ,,Het klinkt veel, 160 bomen en 300 struiken. Maar de gaten zijn al gegraven, ze kunnen er zo in.”

Lees een uitgebreide reportage in Brabants Centrum van donderdag 13 maart.

Auteur: Peter de Koning

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe buisman optiek Doornmalen electro Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg TopSlank Geerts advies Alfa Huidtherapie Olieenzo Podium Boxtel EmielTechniek Toverboom Geld en Makelaardij