00:23:11    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 15 maart 2014 23:34 uur, laatst gewijzigd op 15 maart 2014 23:35 uur

Bomen en heggen in Dommelbimd

Bomen en heggen in Dommelbimd

De Boxtelse stichting Dommelbimd heeft zaterdag met vrijwilligers een vlechtheg geplant. Bovendien plantte een aantal certificaathouders van het burgerinitiatief fruitbomen in het 6,5 hectaren omvattende natuurgebied tussen kasteelpark Stapelen, het Jacob-Roelandslyceum en de Eindhovenseweg.

De stichting Dommelbimd greep de kans aan om al dit jaar te laten zien hoe ze, in samenwerking met de Boxtelse bevolking, het gebied nog aantrekkelijker kan gaan maken voor natuur en mens. ,,De aanschaf van de fruitbomen wordt mogelijk gemaakt via het project ’Aanvullende opgave Boxtel’’, zo meldden de initiatiefnemers vorige week. ,,Dit project draagt bij aan een vitaal, mooi en schoon Brabants platteland en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord-Brabant en cofinanciering van de gemeente Boxtel.”

Wethouder Peter van de Wiel plantte zaterdag een kersenboom. De heggenvlechtgroep van de WNLB heeft, eveneens gratis, plantmateriaal voor een vlechthaag aangeboden. Vrijwilligers van de WNLB assisteerden bij het karwei. (Foto: Marc Cleutjens).

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Alfa Geld en Makelaardij Huidtherapie Meubelmakerijdenberg TopSlank Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Elan Bikes support Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Toverboom buisman optiek Doornmalen electro Filipe