09:59:12    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 22 februari 2014 14:40 uur, laatst gewijzigd op 22 februari 2014 15:02 uur

Bomen en hagen te Hezelaar

Bomen en hagen te Hezelaar

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel plantte zaterdag de eerste boom.

68 bomen, 1.277 meter beukenhaag, 2.800 planten en 20 hoogstamfruitbomen worden de komende tijd geplant in de buurtschap Hezelaar. Samen met de gemeente Boxtel en Brabants Landschap gaat buurtvereniging Hezelaar aan de slag met het vergroenen van hun leefomgeving.

Wethouder Peter van de Wiel gaf zaterdagmiddag het startsein voor de grote plantactie. Samen met de bewoners is een buurtboom uitgekozen. De Koelreuteria zal de komende tijd op diverse plekken in de buurtschap worden geplant. ,,Een geweldige actie", stelde Van de Wiel. ,,Het laat zien dat bewoners betrokken zijn bij hun woonomgeving en mee willen helpen deze nog aantrekkelijker te maken."

Naast de vele beplanting worden ook banken, picknicksets en insectenhotels geplaatst. Buurtbewoners konden zelf hun voorkeuren opgeven, zaterdag werden de planten en bomen uitgedeeld. ,,We wonen hier prachtig en willen het nog mooier maken", meldde een bewoner. ,,We zijn erg trots op dit gebied, nu kunnen nog meer mensen ervan genieten."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Toverboom buisman optiek EmielTechniek Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Olieenzo Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Filipe Huidtherapie