09:08:59    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 21 september 2014 18:27 uur, laatst gewijzigd op 21 september 2014 18:33 uur

Bockesprongen: nooit standaard

Bockesprongen: nooit standaard

De weergoden waren het culturele evenement Bockesprongen zondag goed gezind. Dat zorgde ervoor dat mensen in groten getale naar het Boxtelse centrum kwamen voor muziek, straattheater en kunst.

Kunstlicht 99 verzorgde in de ochtend een lezing in bibliotheek De Meierij en leden van de vereniging toverden daarna allerlei objecten die mensen aanleverden om tot nieuwe kunstwerkjes. Op de Markt vond een gevarieerd programma plaats. Het publiek was onder de indruk van de Duitse Melanie Hagedorn die een volledig ochtendritueel, inclusief ontbijt en aankleden, uitvoerde, balancerend op een koord. Ook de Coexistence Acrobats, Nieuw Lef, Rol-e, toneelgroep Dapper en Niet voor de Poes kregen staande ovaties na hun optredens in het centrum.

Voor het eerst vond dit jaar het jeugdtheaterprogramma plaats in de Croonpassage, een goede zet volgens Louis Meister van Bockepruik, de stichting die Bockesprongen jaarlijks organiseert. ,,Daarnaast vond dit jaar ook voor het eerst een samenwerking met het Jacob-Roelandslyceum plaats, dat is zeker voor herhaling vatbaar.” Zo was een expositie ingericht met werken en filmpjes van JRL-scholieren en in een tent op de Markt vonden optredens plaats van talenten van de middelbare school. ,,Door telkens een verrassend straattheaterprogramma aan te bieden en nieuwe samenwerkingen aan te gaan, is iedere editie van Bockesprongen weer heel anders.”

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Alfa Meubelmakerijdenberg EmielTechniek buisman optiek Elan Bikes support Podium Boxtel Filipe Geerts advies Doornmalen electro TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Toverboom