16:08:48    vrijdag, 28 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 17 november 2011 09:49 uur, laatst gewijzigd op 17 november 2011 11:24 uur

Bloemlezing over Brabant

Bloemlezing over Brabant

Op de foto: Initiatiefnemer Jan-Paul Rosenberg reikte gisteren het eerste exemplaar van ’Brabant: literaire reis aan het water’ uit aan Commissaris van de Koningin Wim van de Donk in het Groot Duijfhuis in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

,,Mijn complimenten aan de organisatie om de boekpresentatie op deze prachtige locatie te houden”, zei commissaris van de koningin Wim van de Donk in een korte toespraak in de herenkamer van het Groot Duijfhuis. Het eerste exemplaar van de bundel ’Literaire reis langs het water’ werd woensdag door initiatiefnemer Jan-Paul Rosenberg overhandigd aan Van de Donk.

Tijdens de presentatie in de herenkamer lichtten schrijvers en dichters al een tipje van de sluier op. Zo citeerde Paul Meeuws uit eigen werk en had hij de lachers op zijn hand met een literair verhaal over ’Sjefke’ van den Braak, de boer die in het Groot Duijfhuis woonde.

Commissaris van de Donk noemde het boek een parel. ,,Het is een schitterende bloemlezing waarin de lezer Brabant ontdekt door water en groene natuur. Persoonlijk vond ik het gedicht Veghel bij night erg boeiend, omdat ik uit die omgeving kom.” Ook vindt hij de bundel een perfect kerstcadeau voor Brabanders.

Er zijn gedichten en verhalen geselecteerd van oudere schrijvers als Albert Verwey, Stephanus Hanewinckel en Anton van Duinkerken tot bijdragen van oud-Liempdenaar Jasper Mikkers, Ivo de Wijs en A.F.Th. van der Heijden. ’Brabant; Literaire reis langs het water’ is te koop in Brabantse boekhandels en via www.achterland.nl
 

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Filipe Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij TopSlank Huidtherapie Beleef Boxtel Toverboom Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg buisman optiek Podium Boxtel Remax-optimus