04:13:37    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 27 mei 2014 12:04 uur, laatst gewijzigd op 27 mei 2014 12:05 uur

Blauwalg in 'visgat' aan Parkweg

Blauwalg in \'visgat\' aan Parkweg

Op de foto: Bordjes aan bomen rond het 'visgat' waarschuwen voorbijgangers op de aanwezigheid van blauwalgen. Zwemmen en vissen wordt ontraden. (Foto: Marc Cleutjens).

Medewerkers van waterschap De Dommel hebben deze week blauwalg geconstateerd in de visvijver aan de Parkweg in Boxtel. Rond de vijver, die in de volksmond bekend staat als het visgat, zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Contact met oppervlaktewater waarin blauwalgen voorkomen kan volgens het waterschap leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen kan het maag- en darmklachten veroorzaken.

De gevoeligheid bij mensen is zeer verschillend. Mensen die toch in contact komen met water dat blauwalgen bevat, worden geadviseerd een normale hygiëne toe te passen, zoals handen wassen en/of douchen.

Het waterschap raadt iedereen aan extra zorgvuldig te zijn en onnodig contact met het besmette water te vermijden als er blauwalg geconstateerd is. Ook honden kunnen beter niet in water met blauwalgen zwemmen. Vissen wordt ontraden.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Podium Boxtel Filipe Doornmalen electro TopSlank Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Remax-optimus Toverboom Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Geerts advies EmielTechniek Geld en Makelaardij Elan Bikes support