05:31:30    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 juni 2013 12:21 uur, laatst gewijzigd op 19 juni 2013 17:03 uur

'BioMérieux wil kV verwelkomen'

\'BioMérieux wil kV verwelkomen\'

Het terrein van BioMérieux op Boseind in Boxtel was geen serieuze optie in de zoektocht naar een geschikte plek voor het omstreden kV-station. Dat stelt makelaar Toin Saris van Saris & Partners in een reactie op het bericht dat TenneT en Enexis geen uitstel meer dulden en - met de gemeente Boxtel - aansturen op de locatie naast het datacenter van Rabobank Nederland.

Het gemeentebestuur maakte deze week bekend dat de plek naast het datacenter aan de Keulsebaan het meest geschikt is. Ook BioMérieux blijft kansrijk, maar dan moeten concern en makelaar openheid van zaken geven over de vermeende bodemverontreiniging op het terrein. Omdat de gemeenteraad voor 1 juli een besluit moet nemen, begint de tijd te dringen.

Makelaar Saris heeft vrijdag gereageerd en geeft aan dat BioMérieux wereldwijd geen uitspraken doet die de bedrijfsvoering en marktpositie kunnen beïnvloeden. Zaken die men wettelijk verplicht moet melden worden wel gedeeld. BioMérieux is bereid een voorstel te doen 'waarbinnen de gestelde koopsom, in principe binnen de gestelde termijn, de gemenste locatie schoon en bouwrijp zou worden opgeleverd'.

BioMérieux heeft een milieudeskundige ingeschakeld, die volgens de makelaar heeft aangegeven dat sanering binnen gestelde termijn 'geen enkel probleem' was. Een eventuele vertraging zou nooit meer dan zes weken bedragen. Volgens Saris is uit eerdere onderhandelingen gebleken dat voorwaarden van Tennet, Enexis en Rabobank 'zodanig irreël waren dat er alles behalve aangestuurd werd op BioMérieux als een serieuze optie'.

Hij betreurt dat een voorstel van het concern openbaar is gemaakt zonder aankondiging vooraf. Daardoor werd het BioMérieux onmogelijk gemaakt om haar voorstel toe te lichten. Saris: ,,Dit wekt de indruk dat er kennelijk een vooropgezette intentie was om de optie BioMérieux op zijn minst 'niet gunstig' uit te laten komen." Berekeningen van Tennet en Enexis omschrijft hij als 'zeer onlogisch' en 'manipulatief'.

BioMérieux wil alleen onderhandelen als belanghebbenden serieus bereid zijn de bouw van een kV-station op het terrein te overwegen. Het bedrijf is volgens de makelaar bereid om 'alles te doen wat binnen haar vermogen ligt om het kV-station tijdig op haar terrein te mogen verwelkomen'.

Volgens de gemeente Boxtel wordt de reactie van BioMérieux en Saris besproken in de stuurgroep kV-station en in de B. en W.-vergadering van 18 juni.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie buisman optiek Geerts advies Podium Boxtel Remax-optimus Elan Bikes support Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Doornmalen electro Toverboom EmielTechniek Meubelmakerijdenberg TopSlank Olieenzo