05:04:19    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Zondag, 30 november 2014 13:42 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2014 13:44 uur

Bijzondere zitbankjes...

Bijzondere zitbankjes...

Op de foto: Martien Roestenburg en Jo Termeer plaatsen een toponiemenbank op de splitsing Beekseweg/Besselaar in Gemonde. Bert Schellekens (links) ging maandag al vroeg met het tweetal op pad. (Foto: Albert Stolwijk).

Het heeft even geduurd, maar sinds maandag staan twee toponiemenbanken in het buitengebied van Gemonde te pronken op de splitsing Beekseweg/Besselaar en in het bos- en weidelandschap Vossenholen. ,,Een jaar geleden heb ik de aanvraag ingediend en nu is het eindelijk zover. Ik ben blij dat de bankjes geplaatst zijn", aldus initiatiefnemer Bert Schellekens uit Gemonde.

Schellekens ging maandagmorgen al vroeg op pad met Martien Roestenburg en Jo Termeer van meubelmakerij Den Berg in Liempde. De door Roestenburg vervaardigde bankjes zijn voorzien van de namen 'Berselair' en 'Vosholen'. ,,Berselair komt van het woord bersen, wat staat voor het opjagen, doodschieten en transporteren van wild. De term 'Vosholen' spreekt voor zich", zegt Schellekens.

Het project wordt gefinancierd door Streekfonds Het Groene Woud. Schellekens: ,,Wandelaars die een ommetje maken, hebben nu een mooi plekje om even uit te rusten. De informatiebordjes worden binnenkort geplaatst."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Podium Boxtel EmielTechniek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Elan Bikes support Remax-optimus Alfa Toverboom buisman optiek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Meubelmakerijdenberg