12:20:18    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 20 april 2014 10:50 uur, laatst gewijzigd op 20 april 2014 10:52 uur

Bijenmarkt, nog nooit zo laat...

Bijenmarkt, nog nooit zo laat...

Op de foto: Imker Piet Bressers toont de hangkorf, die dit jaar voor het eerst te zien is op de bijenmarkt in Boxtel. (Foto: Sint-Ambrosius).

Park Molenwijk biedt zondag 27 april van 10.00 tot 15.00 uur onderdak aan de 41e editie van de Boxtelse bijen- en plantenmarkt. Het evenement waarmee imkervereniging Sint-Ambrosius traditiegetrouw de lente inluidt, werd nog niet eerder zo laat in het jaar gehouden. Ook dit jaar is er een aantal noviteiten te zien.

De bijen- en plantenmarkt maakt dit jaar deel uit van evenement De Groene Draad, waarover donderdag uitgebreid in Brabants Centrum wordt bericht. Om die reden is een kraam van Eetbaar Boxtel aanwezig in Molenwijk waar zaden geruild, gehaald of gebracht kunnen worden. Ook de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel is terug van weggeweest op de bijenmarkt.

Opvallend is dat de bijenmarkt zo laat in het voorjaar wordt gehouden. Volgens de imkers van Sint-Ambrosius leidt dat ertoe dat de plantjes die te koop worden aangeboden groter zijn dan bezoekers gewend zijn. ,,Vorig jaar sneeuwde het nog op Witte Donderdag en was het voorjaar koud waardoor we kleine en amper ontloken stekjes konden aanbieden.”

De bijenmarkt is gratis toegankelijk.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Elan Bikes support EmielTechniek TopSlank Alfa Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht buisman optiek