21:19:57    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 18 augustus 2011 10:00 uur

Bezwaren tegen plan witte school

Stichting Goed Wonen Liempde en de gemeente Boxtel hebben bij de bouwplannen op het terrein van de voormalige witte school geen rekening gehouden met de wensen van andere betrokkenen. Dat stelde de Liempdse dorpsraad gisteravond in haar maandelijkse vergadering. Hoewel overleg is geweest over mogelijke knelpunten voelt de dorpsraad zich niet serieus genomen door Goed Wonen Liempde en de gemeente.

Op het terrein tussen de Dorpsstraat en de Nieuwstraat wil Goed Wonen Liempde seniorenwoningen realiseren. Hoewel de dorpsraad niet afwijzend staat tegenover het plan, maakt zij zich zorgen over de mogelijke gevolgen voor de omgeving. Zo stellen de dorpsraadsleden dat er te weinig parkeerplaatsen worden gerealiseerd zodat de parkeerdruk in de omgeving te groot wordt.

Eerder is er overleg geweest tussen Goed Wonen Liempde, basisschool De Oversteek, de gemeente Boxtel, Ondernemersvereniging Liempde en de dorpsraad. ,,We hebben toen onze zorgpunten aangegeven. Een vervolgoverleg staat gepland, we waren dan ook zeer verbaasd dat we een uitnodiging kregen voor een bijeenkomst op 25 augustus waarin de bouwplannen worden toegelicht aan omwonenden. Dit is niet volgens afspraak”, oordeelde Van der Weijden. ,,We zouden gezamenlijk naar de knelpunten kijken, maar de dorpsraad wordt hierin genegeerd door de initiatiefnemers.”

Volgens wethouder Peter van de Wiel, tevens voorzitter van de dorpsraad, zijn de aandachtspunten zoveel mogelijk meegenomen in het vernieuwde plan. ,,Het is niet gebruikelijk om tussentijds nog overleg te hebben. We volgen het traject zoals dat gebruikelijk is bij bouwplannen. Zowel de dorpsraad als omwonenden en andere betrokkenen krijgen nog de kans hun mening te geven.” De dorpsraad kon zich niet vinden in deze uitleg. Van der Weijden: ,,De gemaakte afspraken worden niet nageleefd. De dorpsraad heeft het plan nog niet gezien en we mogen toch verwachten dat wij als vertegenwoordiging van de Liempdse gemeenschap betrokken worden in dergelijke plannen.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Toverboom Beleef Boxtel Olieenzo Filipe Doornmalen electro Remax-optimus Geerts advies Podium Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek buisman optiek