15:04:53    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 09 mei 2014 20:34 uur

Bezoekje aan de weekmarkt

Bezoekje aan de weekmarkt

Op de foto: De weekmarkt in Salonta onderging dit jaar een grote metamorfose. Zo is een overdekte markthal geplaatst in de Roemeense stad. (Foto: Annelieke van der Linden).

De Roemeense stad Salonta heeft door de jaren heen grote veranderingen doorgemaakt. Inwoners zijn te spreken over de aanleg van nieuwe wegen en parken. Ook de weekmarkt onderging dit jaar een metamorfose. De Boxtelse derdeklassers van het Baanderherencollege, die tot en met dinsdag 13 mei in Salonta verblijven, brachten vrijdagochtend een bezoek aan deze markt.

Vroeger stalden de Roemenen de etenswaren en andere spullen op kleedjes uit. Dat gebeurt nog steeds, maar begin dit jaar is een overdekte markthal geplaatst in de stad waar groenten, kruiden, planten en snoep te verkrijgen is. Achter de hal zijn andere spullen, zoals auto-onderdelen, schoenen, kleding én dieren te koop. Deze spullen liggen op kleden of in kramen uitgestald.

Na afloop vertrokken de BHC-leerlingen per bus naar Baia Felix, een groot aquapark met thermale baden en glijbanen. Ook aan Lotus, een groot winkelcentrum met de bekende modeketens als H&M en Zara gevestigd zijn, werd een bezoek gebracht. Zaterdag staat de Berengrot, een toeristische trekpleister in Roemenië, op het programma. Deze grot bevat talloze sporen en fossielen van beren en andere dieren en werd in 1975 ontdekt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Café zaal Kloosterzicht Filipe Beleef Boxtel Doornmalen electro Olieenzo EmielTechniek Geld en Makelaardij TopSlank Toverboom Remax-optimus Elan Bikes support buisman optiek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie