21:19:42    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 15 juni 2013 12:26 uur, laatst gewijzigd op 17 juni 2013 09:07 uur

Bewoners richten tuin Stapelen in

Bewoners richten tuin Stapelen in

Op de foto: Het prieel (links) is door de bewoners van Stapelen samen met architect Marja Gijben ontworpen. (Foto: Woonstichting Sint-Joseph).

De achtertuin van appartementencomplex Stapelen ziet er steeds fraaier uit. Nadat een groep bewoners vorig jaar al de handen uit de mouwen stak om de tuin een beter aanzien te geven, werd zaterdag opnieuw een kluszaterdag georganiseerd.

Architect Marja Gijben ontwierp in overleg met de bewoners een plan voor de tuin. Anderhalf jaar geleden ging het project van start. Bewoners, leden van de woonomgevingsploeg (WOP) van Sint-Joseph en de firma Groen & Reïntegratie A. van Weert werken samen aan de tuin.

Een aantal belangrijke onderdelen is al aangebracht. Zo is een nieuw prieel gebouwd dat bewoners onder begeleiding van tuinarchitect Marja Gijben zelf hebben ontworpen. Onlangs is ook de visvlonder, die vorig jaar door een storm vernield werd, opnieuw opgebouwd. Een verhard pad zorgt ervoor dat ook bewoners met een scootmobiel of rollator de vlonder kunnen bereiken.

De verwachting is dat de tuin in 2015 geheel vernieuwd is. Lees meer over het project in Brabants Centrum van donderdag 20 juni.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij buisman optiek Toverboom Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Huidtherapie EmielTechniek Olieenzo Doornmalen electro Alfa Café zaal Kloosterzicht Filipe TopSlank Beleef Boxtel