20:09:11    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 12 juni 2013 12:07 uur, laatst gewijzigd op 12 juni 2013 12:17 uur

Besluit kV-station valt deze maand

Besluit kV-station valt deze maand

Op de foto: Zicht op het terrein naast het datacenter van Rabobank Nederland. Het kV-stroomstation is geprojecteerd op een plek dicht aan de Keulsebaan, op zo groot mogelijke afstand van Lennisheuvel. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeenteraad van Boxtel neemt dinsdag 28 juni een definitief besluit over de definitieve locatie voor het kV-stroomstation. Verder uitstel blijkt onhaalbaar nu TenneT en Enexis hebben aangegeven dat ze voor 1 juli uitsluitsel willen van het gemeentebestuur.

Burgemeester Mark Buijs en wethouder Wim van der Zanden hebben woensdagochtend bekendgemaakt dat TenneT en Enexis - in tegenstelling tot Rabobank Nederland - niet bereid zijn langer te wachten op een omgevingsvergunning. De stroomvoorziening van Boxtel is volgens beide partijen in het geding, bovendien houdt men de gemeenteraad aan eerder gemaakte afspraken.

Het terrein van BioMérieux lijkt minder kansrijk, ook al is die plek unaniem aangewezen als de beste locatie voor het kV-stroomstation. Volgens de gemeente Boxtel blijkt uit alle beschikbare openbare informatiebronnen dat sprake is van bodemverontreiniging. Berichten dat van vervuiling geen sprake zou zijn, zoals gemeld door comité Zeg nee tegen kV en de fractie van D66, legt Boxtel terzijde.

Volgens burgemeester Buijs en wethouder Van der Zanden moet de eigenaar van het terrein van BioMérieux openheid van zaken geven over de vermeende bodemverontreiniging. Overleg hierover is mislukt omdat Boxtel heeft geweigerd een geheimhoudingsplicht te ondertekenen. TenneT en Enexis willen niet bouwen op een terrein dat mogelijk is vervuild en als zodanig is aangeduid op de provinciale waardekaart.

Lees meer over de laatste ontwikkelingen rond het kV-stroomstation in Brabants Centrum van donderdag 13 juni.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe buisman optiek Doornmalen electro Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Toverboom Huidtherapie Olieenzo Elan Bikes support Alfa Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen