RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:00:45    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 september 2013 12:46 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2013 12:54 uur

'Besloten raadszitting slecht signaal'

\'Besloten raadszitting slecht signaal\'

Op de foto: Voorzitter Willy van Zuijlen bleef samen met de vier overige fractieleden van Balans donderdagavond weg bij een besloten raadszitting over schaliegas. (Foto: Albert Stolwijk).

De Boxtelse gemeenteraad is donderdagavond achter gesloten deuren bijgepraat over de stand van zaken rondom eventuele proefboringen naar schaliegas op bedrijventerrein Vorst. De vijf raadsleden van Balans lieten verstek gaan. Geheimhouding is een slecht signaal naar de burgers, vindt fractievoorzitter Willy van Zuijlen.

Balans zegt het jammer te vinden dat gekozen is voor een besloten bijeenkomst over schaliegas. De fractie is van mening dat de gemeenteraad ’met vereende krachten van alles en iedereen wat Boxtel dierbaar is’ ten strijde moeten trekken tegen de huidige op stapel staande proefboringen. ,,En daarbij past geen beslotenheid en geheimhouding richting onze burgers. Daarmee wordt alleen maar de term ’achterkamertjespolitiek’ gevoed”, meldt de fractie.

Fractievoorzitter Van Zuijlen zegt in een persbericht dat zijn fractie nog altijd geen antwoord heeft gekregen op vragen over de huurovereenkomst die gaswinningsbedrijf Cuadrilla met de gemeente Boxtel heeft voor de potentiële boorlocatie op Vorst. Balans wil weten of dat huurcontract een juridische belemmering kan vormen als de gemeente besluit geen medewerking te verlenen aan een proefboring. Ook vraagt de grootste raadsfractie of zo’n weigering een eventuele rechterlijke toets met goed gevolg doorstaan. ,,Nog steeds geen antwoord doet het ergste vermoeden”, aldus Balans.

De besloten bijeenkomst van donderdagavond kan Balans ook niet rijmen met het besluit van B. en W. om uit de klankbordgroep te stappen vanwege de geheimhoudingsplicht die minister Henk Kamp oplegde.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geerts advies SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding