10:46:30    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 06 september 2013 12:46 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2013 12:54 uur

'Besloten raadszitting slecht signaal'

\'Besloten raadszitting slecht signaal\'

Op de foto: Voorzitter Willy van Zuijlen bleef samen met de vier overige fractieleden van Balans donderdagavond weg bij een besloten raadszitting over schaliegas. (Foto: Albert Stolwijk).

De Boxtelse gemeenteraad is donderdagavond achter gesloten deuren bijgepraat over de stand van zaken rondom eventuele proefboringen naar schaliegas op bedrijventerrein Vorst. De vijf raadsleden van Balans lieten verstek gaan. Geheimhouding is een slecht signaal naar de burgers, vindt fractievoorzitter Willy van Zuijlen.

Balans zegt het jammer te vinden dat gekozen is voor een besloten bijeenkomst over schaliegas. De fractie is van mening dat de gemeenteraad ’met vereende krachten van alles en iedereen wat Boxtel dierbaar is’ ten strijde moeten trekken tegen de huidige op stapel staande proefboringen. ,,En daarbij past geen beslotenheid en geheimhouding richting onze burgers. Daarmee wordt alleen maar de term ’achterkamertjespolitiek’ gevoed”, meldt de fractie.

Fractievoorzitter Van Zuijlen zegt in een persbericht dat zijn fractie nog altijd geen antwoord heeft gekregen op vragen over de huurovereenkomst die gaswinningsbedrijf Cuadrilla met de gemeente Boxtel heeft voor de potentiële boorlocatie op Vorst. Balans wil weten of dat huurcontract een juridische belemmering kan vormen als de gemeente besluit geen medewerking te verlenen aan een proefboring. Ook vraagt de grootste raadsfractie of zo’n weigering een eventuele rechterlijke toets met goed gevolg doorstaan. ,,Nog steeds geen antwoord doet het ergste vermoeden”, aldus Balans.

De besloten bijeenkomst van donderdagavond kan Balans ook niet rijmen met het besluit van B. en W. om uit de klankbordgroep te stappen vanwege de geheimhoudingsplicht die minister Henk Kamp oplegde.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Filipe TopSlank Doornmalen electro Podium Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Remax-optimus Beleef Boxtel