03:38:21    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:08 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:08 uur

Beschuit met muisjes op de Kinderboerderij

Beschuit met muisjes op de Kinderboerderij

Op de foto: Coördinator Karien van Rijst van de Kinderboerderij is trots op het kalfje. Woensdag 2 maart kwamen de eerste bezoekers op kraamvisite. (Foto’s: Albert Stolwijk).

Twee jaar geleden schonk koe Carolien het leven aan kalf Cnoestje. En vrijdag 25 februari was het opnieuw zover en konden de medewerkers van de Kinderboerderij aan het Apollopad op beschuit met muisjes trakteren. Carolien beviel van een prachtig roodbont vaarskalfje.

,,Voordat we het in de gaten hadden lag het kalf al naast de moeder”, vertelt coördinator Karien van Rijst. ,,Ik dacht dat ik nog wel tijd had om een boterhammetje te eten, want nadat het vruchtwater gebroken was bleef het even rustig. De persweeën bleven weg. Maar niets was minder waar: één geweldige pers en daar was ze.”

Het kalfje staat apart van de moeder en heeft nog geen naam. Het jonge dier eet elke dag biest dat wordt geschonken door activiteitenboerderij ’t Dommeltje op Hoog Munsel. Dinsdag 1 maart was het opnieuw tijd voor beschuit met muisjes. Zeug Knorretje beviel van twee piepkleine biggetjes. Het is duidelijk: de lente komt eraan...

Kraambezoek is welkom op de Kinderboerderij aan het Apollopad. Op zaterdag 5 en zondag 6 maart is publiek welkom van 14.00 tot 16.00 uur, doordeweeks is de poort vanaf 09.30 uur geopend.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Filipe Podium Boxtel buisman optiek Geerts advies EmielTechniek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Doornmalen electro Huidtherapie Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht