21:45:54    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 25 juli 2013 17:23 uur, laatst gewijzigd op 25 juli 2013 17:23 uur

Beregening eerder toegestaan

Beregening eerder toegestaan

De Brabantse waterschappen hebben besloten de beregening van sportvelden en grasland eerder toe te staan, namelijk per vrijdag 26 juli. Om schade voor agrariërs en andere grondeigenaren te voorkomen door de aanhoudende droogte zijn de normaal geldende beperkingen vijf dagen eerder opgeheven.

De waterschappen verlenen vergunningen voor de beregening met grondwater. Dit is niet toegestaan tussen 1 januari en 1 juni. In de maanden juni en juli mag grasland niet worden beregend met grondwater tussen 11.00 en 17.00 uur. Zo wordt de watervoorraad beschermd.

Vanaf 1 augustus mag wettelijk weer met grondwater beregend worden. Gezien de droge periode van de afgelopen weken, vinden de waterschappen het noodzakelijk om dit eerder toe te staan. Om schade aan de niet beregende gronden en natuurgebieden zo gering mogelijk te houden, doen de waterschappen een dringend beroep op vergunninghouders om alleen te beregenen als het echt noodzakelijk is. ,,Zuinig zijn met water is, zowel voor de landbouw als de natuur, van groot belang.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Huidtherapie Podium Boxtel Doornmalen electro Toverboom Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Alfa Geerts advies Remax-optimus Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support EmielTechniek Olieenzo Geld en Makelaardij