07:29:13    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 25 september 2013 14:59 uur, laatst gewijzigd op 25 september 2013 16:23 uur

Beeld op Hendrik Verhees

Beeld op Hendrik Verhees

Op de foto: De Boxtelse kunstenaar Marten Groen vervaardigde het kunstwerk Beeld op Verhees dat vrijdag 27 september nabij Hoogheemflat 7 wordt onthuld. (Foto: Henk van Weert).

Wethouder Tossy de Man onthult vrijdagmiddag 27 september ’Beeld op Hendrik Verhees’. Zij doet dat samen met kunstenaar Marten Groen en een vertegenwoordiger van Hurks Vastgoedontwikkeling dat het bouwproject Princenlant realiseerde.

Kinderen van de nabijgelegen basisschool De Hobbendonken geven de feestelijke onthulling tussen 14.30 en 16.00 uur mede kleur, terwijl ook de Kunststichting Boxtel is betrokken. Seniorenharmonie Buchestelle zorgt voor de muzikale omlijsting.

Het kunstwerk van Marten Groen is deze week geplaatst op de hoek van de Hendrik Verheeslaan en de Beneluxlaan in de wijk Oost. De in Boxtel geboren en overleden Hendrik Verhees (1744-1813) is afgebeeld als landmeter, maar hij is ook bekend vrederechter, volksvertegenwoordiger en cartograaf.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Huidtherapie Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding