07:16:24    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 23 maart 2013 14:08 uur, laatst gewijzigd op 23 maart 2013 14:14 uur

Beats en samples bij ReMiK

Beats en samples bij ReMiK

Op de foto: Noor Verhagen en Nienke Bosma van het Jacob-Roelandslyceum leggen de laatste hand aan hun videoclip over Moskou. (Foto: Annelieke van der Linden).

MiK Kunsteducatie introduceerde vorig jaar ReMiK: een cursus voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs waarin zij les krijgen over geluidscompilaties en videoclips. Achttien tweedejaars leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum sloten vrijdag het tweede pilotproject van ReMiK af. Projectleider Myriam Simons meldde dat MiK Kunsteducatie de cursus vanaf september ook aan het grote publiek aanbiedt.

De tweedejaars leerlingen van het JRL met een cultuurprofilering mochten aan het begin van het schooljaar kiezen uit een aantal modules, waaronder ReMik. Achttien leerlingen startten met dit project. ,,Het leek ons leuk een eigen remix te maken”, vertellen Reinder Vervoort en Lars Torringa. Ieder groepje koos een wereldstad en maakte bij dit thema een videoclip met zelfgemixte beats, samples en beelden. Samen met Thomas van der Pas maakten Reinder en Lars een videoclip over Las Vegas. ,,Bij die stad denk je al gauw aan feesten, maar wij hebben juist een clip gemaakt over de achterbuurt”, aldus het duo. De leerlingen kijken positief terug op het project. ,,Je mag hier met een zelfbedacht onderwerp aan de slag gaan en dat is erg leuk.”

De deelnemers kregen de opdracht om de meeste beelden en geluiden op te nemen in het Sint-Ursula, de locatie waar ReMiK werd gehouden. ,,Zo leren ze creatief te denken en worden de clips minder cliché”, aldus projectleider Simons. Ze was blij verrast met de resultaten. ,,Je merkt echt dat de leerlingen goed hebben nagedacht over de uitwerking en met verrassende clips komen.”

Alle videoclips zijn te bekijken via http://remik.mikweb.nl/remikgallery.html 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Elan Bikes support Huidtherapie Podium Boxtel Filipe Olieenzo TopSlank buisman optiek Alfa Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Remax-optimus