14:24:52    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 03 juli 2011 17:44 uur, laatst gewijzigd op 03 juli 2011 17:51 uur

’Bazaar leukste festival in Brabant'

’Bazaar leukste festival in Brabant\'

Op de foto: De Amerikaanse blueszangeres Candye Kane (tweede van links) en enkele artiesten van de groep United by Music tijdens de uitsmijter van het succesvolle optreden op het podium van de Bazaar Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

De tiende editie van de Bazaar Boxtel groeide zondag in Park Molenwijk uit tot een internationale happening van allure waarvan enkele duizenden bezoekers getuige waren. Vooral de muzikale optredens van de Amerikaanse blueszangeres Candye Kane en de groep United by Music, de rockband Fahrenheit Twins en Boxtels-Marokkaanse zangeres Charha-Z vormden hoogtepunten.  

Ideale weersomstandigheden, leuke, swingende en spectaculaire (muziek)optredens, workshops, spelletjes, een rommelmarkt, een braderie en en diverse hapjes en drankjes uit vele landen en culturen. De Bazaar Boxtel werd ook dit jaar weer gekenmerkt door een afwisselend, aantrekkelijk en boeiend programma. Het jaarlijkse evenement werd dit jaar gehouden onder het motto: ’Ontmoet je buren uit mooie culturen’

Presentator Marcel van Galen en de beschermvrouwe Marianne van Beers van de bazaar, echtgenote van burgemeester Frank van Beers, beklommen zondag rond de klok van 12.00 uur het podium voor de officiële opening. ,,Ik wil iedereen van harte feliciteren met het tweede lustrum van de bazaar”, liet Van Beers weten, die een mandje met etenswaren en drinken had meegenomen voor een ontmoeting met de ’buren’, enkele willekeurige bezoekers. ,,Alle betrokkenen hebben maandenlang hard gewerkt om het evenement op poten te zetten. Het is goed om te zien dat er zo veel bezoekers zijn."

De beschermvrouwe vergat niet te benadrukken dat vanwege het noodweer op dinsdag 28 juni bijna een streep gehaald moest worden door het succesvolle evenement. Van Beers: ,,Door de zware storm zag het park er niet uit: overal lagen takken en bomen op de grond. Met dank aan de enorme inzet van de mensen van Openbare Werken en loonbedrijven kan de bazaar gelukkig toch gewoon doorgaan.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Doornmalen electro Huidtherapie Filipe Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Beleef Boxtel buisman optiek Café zaal Kloosterzicht TopSlank Geld en Makelaardij Toverboom Podium Boxtel Alfa Meubelmakerijdenberg