03:02:35    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 02 augustus 2013 11:48 uur, laatst gewijzigd op 02 augustus 2013 11:49 uur

Barsten in Boxtelse coalitie

Barsten in Boxtelse coalitie

Op de foto: In Lennisheuvel is een actiecomité gevormd dat met affiches protesteert tegen schaliegas. (Foto: Peter de Koning).

Hoewel de gemeenteraad unaniem tegen proefboringen naar schaliegas is, zorgt juist dit onderwerp momenteel voor politieke wrijving binnen de Boxtelse coalitie. Combinatie95 reageerde verbolgen op de kritiek die haar wethouder Peter van de Wiel kreeg van Balans. Die partij houdt Van de Wiel verantwoordelijk voor wat zij noemt het ’schaliegasdebacle’.

Via brieven en berichten op Twitter gaf Balans afgelopen week flink af op portefeuillehouder Van de Wiel. Hem worden misstappen verweten, die ertoe leiden dat het risico van eventuele gasboringen op bedrijventerrein Vorst nog altijd niet is geweken.

Het op de man spelen door Balans is niet in goede aarde gevallen binnen Combinatie95, de partij van Van de Wiel. Die fractie verdedigt haar wethouder en stelt dat ook Wim van der Zanden (wethouder van Balans) ten tijde van de vergunningverlening deel uitmaakte van het college B. en W: ,,Het afgeven van de vergunning was een collegebesluit en is derhalve niet terug te voeren op één wethouder.” Combinatie95 verwijt coalitiepartner Balans in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen (in maart 2014) het partijbelang boven het belang van de Boxtelse samenleving te stellen. ,,Dit is in ieder geval geen collegiaal bestuur."

Lees meer over het politieke rumoer over schaliegas in de papieren editie van Brabants Centrum die donderdag 1 augustus verscheen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Toverboom Alfa Elan Bikes support Podium Boxtel TopSlank buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Huidtherapie