11:32:39    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 23 november 2012 15:18 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2012 15:19 uur

Barbeel in parkvijver Oost

Barbeel in parkvijver Oost

Op de foto: Het kunstwerk Barbus Barbus van Marten Groen tijdens een expositie in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. (Foto: Kunststichting Boxtel).

In februari 2013 moet voor het eerst een kunstwerk in de openbare ruimte worden onthuld van Boxtelaar Marten Groen. Hij maakt van cortenstaal Barbus Barbus, een vijf meter lange gestileerde vis die de plaatselijke Kunststichting een plekje wil geven in de eerder dit jaar aangelegde retentievijver aan de Hendrik Verheeslaan.

Van plaatstaal heeft Groen acht ’blokken’ vervaardigd die in een rijtje de vorm hebben van een barbeel, een grote vis die zijn paaigebied heeft in het Zuid-Limburgse riviertje de Jeker en van daar uitzwermt over de Maas en de Waal. De stalen platen zijn in verschillende rondingen gewalst en vervolgens als puzzelstukje in elkaar gepast en aaneen gelast. Een technisch precisiewerkje waarbij Groen hulp kreeg van Ruud Huijbers uit Tilburg.

,,Van welke kant je Barbus Barbus straks ook bekijkt, steeds zie je iets anders”, aldus Groen. Hij is verguld dat hij nu voor het eerst een kunstwerk in de openbare ruimte mag plaatsen: ,,En nog wel op zo’n prachtig plek waar heel veel mensen voorbij komen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Geld en Makelaardij Filipe Podium Boxtel Huidtherapie Remax-optimus Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg