12:04:33    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 08 augustus 2013 10:03 uur, laatst gewijzigd op 08 augustus 2013 16:21 uur

Balans: val coalitie onnodig

Balans: val coalitie onnodig

Op de foto: Jan Vervoorn, fractiewoordvoerder en gemeenteraadslid.

Fractiewoordvoerder en gemeenteraadslid Jan Vervoorn van Balans omschrijft de breuk in de Boxtelse coalitie als ’volkomen onnodig’. Tegenover Omroep Brabant noemde hij het gisteren ’flauw’ dat de drie coalitiepartners PvdA/GroenLinks, Combinatie95 en InBox het college hebben laten springen. Vervoorn en zijn fractiegenoten laten in een persbericht weten dat de burgers de dupe zijn van het opzeggen van het vertrouwen in Balans.

Aanleiding voor de breuk zijn opmerkingen van Vervoorn, die wethouder Peter van de Wiel (Combinatie95) verantwoordelijk houdt voor het verlenen van een vergunning voor proefboringen naar schaliegas. De andere coalitiepartijen konden zich hier absoluut niet in vinden omdat zij van mening zijn dat het besluit unaniem genomen is door het gemeentebestuur, waartoe ook Balans-wethouder Wim van der Zanden behoort.

Vervoorn reageerde teleurgesteld op de val van de Boxtelse coalitie. ,,Over een half jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen op het programma. Wellicht is dat de achterliggende gedachte van de andere coalitiepartners. Balans is de grootste partij in Boxtel. Misschien dat ze onze stemmers op deze manier van ons willen afsnoepen”, liet Vervoorn weten aan Omroep Brabant.

Lees Brabants Centrum van donderdag 8 augustus voor een uitgebreide toelichting in woord en beeld over de val van de coalitie in de gemeente Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Geld en Makelaardij Podium Boxtel Geerts advies buisman optiek Alfa Toverboom Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel EmielTechniek