08:53:11    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 07 mei 2014 21:24 uur, laatst gewijzigd op 07 mei 2014 21:25 uur

BHC-leerlingen ontdekken Salonta

BHC-leerlingen ontdekken Salonta

Op de foto: De elf leerlingen van het Baanderherencollege poseren met de begeleiders op Eindhoven Airport, vlak voor het vertrek naar Salonta. (Foto: Baptist van Wanrooij).

Tien leerlingen en enkele begeleiders uit het Roemeense dorp Salonta waren begin april voor een week op bezoek in Boxtel. Woensdag ging de uitwisseling richting Salonta van start. Elf leerlingen van het Baanderherencollege, docenten Baptist van Wanrooij en Ralph Meulendijk en voorzitter Jos Geerts van de stichting Boxtel-Salonta vlogen die dag vanaf Eindhoven Airport naar het Hongaarse Debrecen om vanuit daar met de bus de grens over te gaan naar Salonta. Deze uitwisseling duurt tot en met dinsdag 13 mei.

Deze uitwisseling tussen middelbare scholen uit Boxtel en Salonta wordt sinds 1997 om de twee jaar gehouden en heeft tot doel de jongeren kennis te laten maken met elkaars leefwereld. Bij het Lycee Technologic no. 1 werden de Boxtelse leerlingen woensdagmiddag hartelijk welkom geheten door de Roemeense jongeren. Vervolgens was het tijd om kennis te maken met de gastgezinnen.

Naast het verblijf in de Roemeense gezinnen is tot en met dinsdag 13 mei een programma met activiteiten georganiseerd. Zo brengen de leerlingen een bezoek aan de Peterschool en bejaardenhuis Joseph Hasz. Beide gebouwen zijn met Boxtelse financiële steun gerealiseerd. Ook een rondleiding door Salonta, een bezoek aan badplaats Baie Felix en de bekende Berengrot staan op het programma.

Annelieke van der Linden is namens Brabants Centrum aanwezig in Salonta om verslag te doen in woord en beeld.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Filipe Toverboom Alfa Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Beleef Boxtel TopSlank EmielTechniek Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Olieenzo Huidtherapie buisman optiek