08:39:57    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 08 november 2013 09:39 uur

B. en W. honoreert 17 moties

B. en W. honoreert 17 moties

35 moties en 3 amendementen werden door de Boxtelse gemeenteraad dinsdag 22 oktober ingediend tijdens het eerste deel van de algemene beschouwingen. Deze week maakte het college van B. en W. bekend dat zeventien voorgestelde aanpassingen op de begroting 2014 worden gehonoreerd.

Onder meer een verzoek van D66 om voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar duidelijkheid te krijgen over de bestuurlijke toekomst en hierbij de raad en bevolking te betrekken, werd door B. en W. ingewilligd. De SP diende een motie in waarin werd verzocht om duidelijkheid over de dossiers die voormalig wethouder Wim van der Zanden in zijn portefeuille had. De partij stelde dat er helderheid moet komen over ’de erfenis van Van der Zanden’. Het college heeft toegezegd een overzicht van de stand van zaken in de betreffende dossiers te zullen samenstellen; half november wordt dit toegestuurd aan de gemeenteraad.

InBox vroeg om bijeenkomsten in de diverse Boxtelse wijken te beleggen om zo de leefbaarheid te vergroten, het college is van plan om voor elke wijk een plan op te stellen. Tevens gaat het gemeentebestuur aan de slag met het voorstel van PvdA/GroenLinks om groene speelplaatsen te realiseren bij basisscholen. Hierover wordt overleg gevoerd met de schoolbesturen.

De fikse bezuinigingen die ook in Boxtel op de rol staan, zorgden tijdens de eerste termijn van de begrotingsbehandeling voor veel discussie in de raadzaal. PvdA/GroenLinks, SP en Combinatie95 riepen het college op om hierbij goed te kijken naar het armoedebeleid, zodat deze groep niet te hard getroffen wordt. Ook een voorstel van InBox om te kijken naar de mogelijkheden voor windenergie vond gehoor bij B. en W, hiervoor wordt overleg gepleegd met de Energiecoöperatie Boxtel.

Ook zegt B. en W. toe een notitie te maken over de demografische ontwikkeling in de gemeente. Combinatie95 had hierom gevraagd. Volgens de partij neemt het aantal inwoners in Boxtel af en dient de gemeente een zogenaamd krimpscenario in te stellen. Het college wil hiermee aan de slag gaan en wil eerst onderzoeken of Boxtel inderdaad kleiner wordt.. Daarna kan een plan worden opgesteld voor de mogelijke gevolgen voor woningbouw en voorzieningen.

Maandag 11 november vervolgt de gemeenteraad de behandeling van de begroting voor 2014. Het college geeft antwoord op de gestelde vragen en behandelt de ingediende moties en amendementen. De openbare vergadering in de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat begint om 19.30 uur.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Toverboom Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Doornmalen electro TopSlank EmielTechniek Geerts advies Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Filipe Modecentrum Frans Theelen