20:40:54    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 08 juli 2013 15:51 uur, laatst gewijzigd op 09 juli 2013 11:45 uur

'Automuseum opent 1 maart 2014'

\'Automuseum opent 1 maart 2014\'

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs en wethouder Peter van de Wiel in de knalrode Mercedes-Benz 230 SL uit 1966. Het is een van de voertuigen die mogelijk een plaatsje krijgen in automuseum Classic Park van Anton van Dijke en zijn zoons. (Foto: Henk van Weert).

De vergunningen voor Classic Park zijn rond. In maart hoopt initiatiefnemer Anton van Dijke zijn museum voor klassieke auto’s en oldtimers te openen in de loodsen van de vroegere eiersorteerderij Roveco Lukken in Boxtel.

Maandagmiddag parkeerde Van Dijke met zijn zonen Sander en Renald twee klassieke bolides en een ruim tachtig jaar oude Rolls Royce op de stoep voor het gemeentehuis aan de Markt. Tegen dit decor overhandigden burgemeester Mark Buijs en wethouder Peter van de Wiel een dikke ordner. Daarin  het merendeel van de paperassen die de voorbije jaren opgesteld zijn om Classic Park aan de Koppenhoefstraat mogelijk te maken.

Natuurlijk lieten Buijs en Van de Wiel zich de kans niet ontnemen om even plaats te nemen achter het stuur. Zij kozen voor een knalrode Mercedes-Benz cabriolet uit 1966. ,,Ja, hier word je warm van. Ook zonder deze tropische temperaturen”, grinnikte de burgemeester.

In 2009 lanceerde Van Dijke zijn plan voor Classic Park.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Podium Boxtel Geld en Makelaardij Alfa TopSlank Elan Bikes support buisman optiek EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Geerts advies Toverboom Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Filipe Doornmalen electro Olieenzo