13:24:31    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 24 juni 2013 16:01 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2013 17:29 uur

Auto opladen bij laadpunt A2 Velder

Auto opladen bij laadpunt A2 Velder

Uw elektrische auto opladen terwijl u wacht. Dat is het idee van het bedrijf Fastned, dat snellaadstations langs rijkswegen in Nederland wil realiseren. Met behulp van deze laadpunten kunnen elektrische auto’s binnen een kwartier volledig worden opgeladen. Ook het tankstation nabij Velder aan de A2 komt in aanmerking voor zo’n snellaadstation. De plannen werden vorige week besproken in de welstandscommissie van de gemeente Boxtel.

Christiaan Florentinus van het bedrijf Fastned reist door het land om vergunningen voor de bouw van deze laadstations binnen te halen. Hij lichtte de plannen toe aan de welstandscommissie. Nabij tankstation Velder aan de rijksweg A2 wil het bedrijf een snellaadstation voor elektrische voertuigen realiseren. ,,Zo hoeven automobilisten niet meer van de snelweg af en kunnen ze hun reis snel vervolgen”, legt hij uit. Het ontwerp is te vergelijken met een tankstation en heeft zonnepanelen op het dak. Ook wordt een draadloos wifi-netwerk geïnstalleerd, zodat mensen daar gebruik van kunnen maken terwijl ze wachten tot hun auto volledig is opgeladen.

In Boxtel reageerde de welstandscommissie positief op de plannen. ,,Een mooi initiatief waarover goed is nagedacht. En elektrische auto’s zorgen nou eenmaal voor minder vervuiling”, aldus de leden van welstand. Wel vroeg de commissie zich af of er is nagedacht over borden langs de snelweg met de aanduiding dat er een snellaadstation in de buurt is. ,,We zijn met Rijkswaterstaat in overleg en het idee is om een icoon van een snellaadstation naast de pictogrammen van tankstations te plaatsen”, vertelde Florentinus. (Beeld: Fastned).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank buisman optiek EmielTechniek Geerts advies Huidtherapie Elan Bikes support Olieenzo Doornmalen electro Toverboom Podium Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Alfa Meubelmakerijdenberg