05:54:50    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 29 juli 2011 08:27 uur

Atleet niet in estafettefinale

Voor Olaf van den Bergh zit het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Trabzon er op. De Boxtelse atleet eindigde donderdag met het Nederlands team als vijfde in de halve finale vier keer honderd meter estafette en dat was niet genoeg om door te gaan naar de eindstrijd.

Vooraf had Van den Bergh de kriebels voor de wedstrijd. Hij had weinig vertrouwen in zijn team, omdat de beste Nederlandse estafettelopers net te oud waren om mee te mogen naar Turkije. De zeventienjarige sprinter van het Vughtse Prins Hendrik moest met zijn landgenoten bij de eerste vier ploegen eindigen om de halve finale te overleven, maar de Turkse atleten liepen 0.46 seconden sneller over de finish en lieten de Nederlandse sporters daardoor teleurgesteld achter.

Van den Bergh had een dag eerder ook al net pech. Hij kwam in de finale van de vierhonderd meter sprint als tweede uit de laatste bocht, maar werd in het zicht van de eindstreep drie keer ingehaald. Toch overheerste na die wedstrijd de tevredenheid. ,,Ik ben er trots op dat ik de vijfde beste sprinter van Europa ben geworden”, zei hij.

In het Brabants Centrum van donderdag 4 augustus blikt Olaf van den Bergh terug op zijn avonturen in Turkije.

Auteur: Maarten de Jong

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht TopSlank EmielTechniek buisman optiek Huidtherapie Olieenzo Filipe Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Geerts advies Alfa Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg