05:06:23    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 21 juli 2011 14:05 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2011 14:07 uur

Atleet naar olympisch jeugdfestival

Atleet naar olympisch jeugdfestival

Op de foto: Het is een explosie van kracht als Olaf van den Bergh uit de startblokken komt. Hier traint hij op de banen van zijn club, de Vughtse atletiekvereniging Prins Hendrik. (Foto: Albert Stolwijk).

Nadat atleet Olaf van den Bergh als B-junior twee weken geleden nationale titels op de 100 en 400 meter won, verschijnt hij komende week op het internationale strijdtoneel. Op uitnodiging van NOC*NSF behoort de 17-jarige Boxtelaar tot de ruim zeventig jonge sporters die Nederland vertegenwoordigen op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in het Turkse Trabzon.

In Trabzon hoopt Van den Bergh zo hoog mogelijk te eindigen. ,,Ik wil sowieso een finale lopen. Op de 400 meter hoop ik tussen de 48.7 en 48.8 seconde te lopen. Het moet kunnen. Ze zeggen dat je outdoor altijd wat sneller loopt en daarnaast ben ik met spanning altijd op mijn best. Op het NK bijvoorbeeld loop ik de snelste tijden. Ook een volle tribune zorgt voor goede prestaties. Zo’n mooie sfeer geeft zo’n kick… Dat is gewoon ontzettend gaaf!” Het EJOF is het eerste internationale toernooi van Olaf.

NOC*NSF zendt talentvolle topsportjongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar uit naar Trabzon om hen internationaal ervaring op te laten doen. Het EJOF wordt gehouden van 23 tot en met 30 juli; er doen vierduizend jongeren uit bijna vijftig landen mee. Naast atletiek komt Oranje ook uit op de onderdelen judo, turnen, handbal, basketbal en zwemmen.

Brabants Centrum volgt Olaf van den Bergh op de voet tijdens het EJOF. Benieuwd naar de prestaties van de atleet in Trabzon? Op www.brabantscentrum.nl en www.twitter.com/brabantscentrum geeft deze krant regelmatig een update van zijn resultaten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Doornmalen electro EmielTechniek buisman optiek Filipe Toverboom Olieenzo TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel Alfa Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Remax-optimus Meubelmakerijdenberg