05:49:24    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 28 juli 2011 05:58 uur, laatst gewijzigd op 28 juli 2011 06:02 uur

Artistieke cirkel in speltgraan

Artistieke cirkel in speltgraan

Op de foto: ’Agrarian-statistical fields’ is de titel van de artistieke graancirkel die de Duitse kunstenaar Thomas Stricker maakte op de speltakker in Liempde.

Het speltgraan dat de Liempdse agrariër Wim Jennissen op zijn bolle akker aan de Meulekensweg teelt, staat er goed bij. Maar wie goed kijkt, ziet dat er iets vreemds aan de hand is met het oergraan dat hij sinds vijf jaar verbouwt. Inderdaad, er is een graancirkel zichtbaar. Maar mysterieus is die geenszins: de Duitse kunstenaar Thomas Stricker is de bedenker en maker.

’Agrarian-statistical fields’ noemt Stricker de Liempdse graancircel die hij maakte als eerste in een serie van drie. Het kunstwerk maakt deel uit van het project Landkunst in Het Groene Woud dat zijn tweede editie beleeft. Met zijn creatie zegt de beeldend kunstenaar een sociaal-politiek statement te willen maken. Met een geïntegreerde lijn- en cirkelgrafiek laat Stricker zien hoe de huidige wereldgraanproductie eruit ziet voor voeding, veevoer en bio-ethanol.

In buurtschap De Vleut te Best is de kunstenaar momenteel bezig met zijn tweede kunstwerk in het landschap; later volgt daar ook een derde presentatie door Stricker. In het project Landkust staat deze zomer de ontmoetingsplek centraal. Bewoners en bezoekers worden uitgenodigd elkaar te ontmoeten bij de kunstwerken in het landschap.

Meer informatie over het project is te vinden op internet: www.landkunst.nl.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Geerts advies Alfa EmielTechniek Olieenzo Beleef Boxtel Elan Bikes support Remax-optimus Geld en Makelaardij TopSlank Filipe Huidtherapie Doornmalen electro buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Toverboom